Тематичний день управління освіти і науки в НВК «Гімназія ім. Лесі Українки – школа І ступеня»

28 лютого 2018 року у НВК «Гімназія ім. Лесі Українки – школа І ступеня» відбувся тематичний день управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради.

У заході взяли участь начальник управління освіти і науки Ващук Т.В., представники управління освіти і науки, структурних підрозділів управління, члени педагогічного, учнівського, батьківського колективів закладу освіти, представники громадськості. Проведення тематичного дня мало на меті не тільки пошук ефективних форм роботи, шляхів вирішення наявних проблем, а ще й об’єднання в спільну когорту усіх тих, кому не байдужа майбутнє освіти загалом і закладу зокрема.

З метою максимально ефективного проведення заходу використано ті форми роботи, що сприяли всебічному розкриттю ключових питань, а це: екскурсія закладом, інформаційно-аналітичні повідомлення, презентації з досвіду роботи, діалоги з педагогами, учнями, а також панорама відкритих уроків. Такий насичений темп роботи зумовлений важливістю обговорюваних питань.

У здійсненні управлінського супроводу діяльності закладу освіти важливу роль відіграє діагностика проблем та потреб педагогів, саме тому проведено он-лайн анкетування з метою виявлення особливостей роботи закладу та оцінювання педагогічним колективом діяльності адміністрації закладу. За результатами анкетування визначено основні проблеми в роботі НВК.

Виступ начальника управління освіти і науки Ващук Т.В. з детальним аналізом матеріально-технічного забезпечення НВК та першочергових проблем не тільки розставив логічні акценти у процесі здійснення діяльності закладу, а й надав можливість педагогам-учасникам круглого столу поспілкуватися і поділитися власними думками у фаховому середовищі. Тетяна Володимирівна відповіла на запитання із «Скриньки довіри», які стосувалися триместрової системи навчання, шкільної форми, харчування. Зокрема, надано роз’яснення на численні звернення щодо тривалості уроків: у закладі загальної середньої освіти тривалість уроків визначена частиною п’ятою статті 16 Закону України «Про загальну середню освіту» і становить: у перших класах – 35 хвилин, у других - четвертих класах – 40 хвилин, у п’ятих - одинадцятих класах – 45 хвилин. Запропоновано проведення в кінці навчального року анкетування учасників освітнього процесу (педагогів, учнів, батьків) щодо доцільності триместрової системи навчання.

Тематичний день управління освіти і науки підтвердив ефективність подібної форми роботи, що сприяє відкритості, прозорості діяльності як управління освіти і науки, так і закладу.

Кiлькiсть переглядiв: 494

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.