Продемонстрували модель уроку в інклюзивному класі

Продемонстрували модель уроку в інклюзивному класі

В рамках тісної співпраці ліцею № 4 м. Новограда-Волинського з «Інклюзивною школою», яка діє при міському інклюзивно-ресурсному центрі, відбувся відкритий урок з української мови в 4 Г класі з інклюзивним навчанням, який пройшов під гаслом «Ключ до успіху у бажанні». На занятті були присутні заступник директора ліцею з навчально-виховної роботи Валінкевич Л.В., директор інклюзивно-ресурсного центру Борис Н.П. та практичний психолог Гонік С.Ю., асистенти вчителів міських закладів загальної середньої освіти. Вчителька Демчишина Тетяна Сергіївна та асистентка вчительки Кусик Юлія Василівна продемонстрували злагоджену взаємодію та тісну співпрацю під час навчального уроку. Педагогами активно та успішно впроваджувалася сучасна ефективна модель роботи в інклюзивному класі, коли вчителька є головною та ключовою фігурою на уроці, а асистентка допомагає в організації уроку, приділяє увагу кожному учню, насамперед, дітям з особливими освітніми потребами.

Вчителька та асистентка вчительки проявили високий рівень професіоналізму, вміння організовувати та створювати дружню, творчу атмосферу в дитячому колективі. В ході уроку школярі вільно висловлювали свої думки, демонстрували здобуті знання та вміння використовувати їх на практиці. Демчишина Т.С. майстерно володіла інноваційними формами навчання дітей, користувалася прийомами діяльнісного підходу, який реалізовувала через ігрову діяльність, каліграфічні паузи та фізкультхвилинки, використовувала дидактичний матеріал, який спонукав до активності. Урок української мови був не лише змістовним та цікавим, а й сучасним. По завершенню, присутніми було високо оцінено навчальне заняття, запропоновано закладам освіти впроваджувати такий досвід інклюзивного навчання. Директор ІРЦ Борис Н.П. подякувала директорці ліцею № 4 Сільвертюк В.А., заступниці директорки з навчально-виховної роботи Валінкевич Л.В., педагогам Демчишиній Т.С. та Кусик Ю.В. за активну участь у впровадженні інклюзивної освіти та формуванні толерантного ставлення до осіб з особливими освітніми потребами.

По завершенню, заступник директора з навчально-виховної роботи ліцею № 4 Валінкевич Лідія Василівна запросила гостей відвідати новостворену ресурсну кімнату, де надаються корекційно-розвиткові та психолого-педагогічні послуги дітям з особливостями. Було відмічено, що закладом створені комфортні умови для навчання, розвитку та відпочинку особливих дітей.

Практичний психолог КУ «Інклюзивно-ресурсний центр»

Новоград-Волинської міської ради,

Світлана Гонік

Кiлькiсть переглядiв: 558

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.