День науки в Новограді-Волинському

День науки в Новограді-Волинському

На підтримку ініціативи відомих вчених, наукових установ, а також професійних спілок України згідно з Указом Президента України «Про День науки» від 14 лютого 1997 року № 145/97 в Україні відзначається професійне свято працівників науки.

Ось і на теренах міста Новограда-Волинського за ініціативи управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та інформаційно-методичного центру на базі Ліцею № 1 ім. Лесі Українки 16 травня відбулося вже традиційне свято, під час якого демонструвалися наукові та технічні винаходи для зацікавлення учнів новітніми розробками в сфері інформаційно-комунікаційних технологій, нанотехнологій, робототехніці.

До практичної зустрічі долучилися: радник міського голови Мартинюк М.І., завідувач ІМЦ Ковальчук Н.С., декан факультету інформаційних технологій ЖДТУ Лобанчикова Н.М., директор товариства «Eliz.laps» Острогляд І.В., представники «DIXI center», керівники освітніх закладів міста, заступники директорів, учителі, учні, батьки.

Гості свята мали змогу оглянути виставку, ознайомитися із науковими дослідженнями учнів – учасників Малої академії наук, послухати профорієнтаційні виступи. Серед педагогів велике зацікавлення викликали інноваційне обладнання для НУШ, інструменти для реалізації STEM-освіти, цифрові вимірювальні комплекси для кабінетів природничо-меатематичного циклу. Присутні вкотре переконалися, що наукові відкриття, спалахи геніальної думки, досягнення – це не випадковість і не сліпа удача, а результат копіткої, тривалої праці. Фінальною частиною Дня науки стали показові виступи моделей, представлені міським ЦНТТУМ.

Дякуємо всім, хто долучився до організації заходу. Такі зустрічі сприяють розкриттю талантів наших дітей, мають профорієнтаційну мету.

КОВАЛЬЧУК Наталія,

завідувач ІМЦ

Кiлькiсть переглядiв: 493

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.