Проведення міського консультативного пункту в ДНЗ №6 «Дзвіночок»

Щороку традиційно в День української писемності та мови в закладі дошкільної освіти №6 «Дзвіночок» проходить засідання міського консультативного пункту з розвитку зв’язного мовлення. Цьогоріч тема роботи консультпункту «Особливості сучасних форм, методів роботи в ДНЗ з розвитку зв’язного мовлення» була актуальною, важливою та цікавою для педагогів, що працюють у всіх вікових груп: молодшій, середній та старшій. Як переконує досвід, розвиток мовлення відбувається в процесі здійснення послідовного освітнього процесу.

Завідувач закладу Медведчук З.П. ознайомила усіх присутніх з особливостями сучасних форм, методів роботи в закладі дошкільної освіти з розвитку зв’язного мовлення. Зоя Петрівна звернула увагу педагогів на типові помилки, яких припускаються вихователі у роботі з дітьми та запропонувала альтернативні прийоми роботи щодо їх уникнення.

Вихователь-методист Рижківська Р.М. розкрила етапи роботи з начання дітей описових розповідей, детально зупинившись на програмових завданнях у кожній віковій групі. В інтерактивній формі повправляла педагогів в одному з видів описових розповідей – складанні загадок. Надала методичні поради щодо схем опису іграшок, предметів, живих об’єктів, предметних та сюжетних картинок.

Учитель-логопед Савчук І.В. наочно продемонструвала методи та прийоми навчання дітей розповіді за картиною. Висвітлила використання методики ТРВЗ у процесі бесіди за змістом картини. Застерегла від типових помилок при організації процесу сприйняття дітьми картин. Педагог зауважила, що картина – один з головних атрибутів освітнього процесу в закладі дошкільної освіти.

Вихователь Повторейко Л.І. висвітлила тему підготовки дітей до віршованої творчості. За допомогою творчих ігор та вправ долучила присутніх педагогів до складання власних віршів.

Надзвичайно приємною була атмосфера, в якій активно обговорювалися питання, що висвітлювалися модераторами. Присутні зазначили, що всі виступи були інформативними та корисними, широко розкрили зазначену тему.

Дякуємо модераторам заходу за творчість, креативність та професіоналізм у проведенні міського консультативного пункту.

Олена Тесленко методист ІМЦ


Кiлькiсть переглядiв: 449

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.