Педагогічний форум у Новограді-Волинському

Педагогічний форум у Новограді-Волинському

29 серпня 2018 року в сесійній залі Будинку Рад відбувся освітній форум педагогічних працівників закладів освіти міста Новограда-Волинського «Основні тренди нового навчального року».

Форум розпочався роботою локацій: «Дошкільна освіта», «Середня освіта», «Вища освіта», «Позашкільна освіта», під час якої освітяни міста мали можливість поставити запитання, висловити свої пропозиції, побажання експертам, які брали участь у форумі.

Модератором пленарної частини виступила начальник управління освіти і науки Ващук Т.В.

У роботі форуму взяли участь міський голова Віктор Леонідович Весельський, заступник міського голови Оксана Василівна Гвозденко, а також почесні гості:

- Литвин Володимир Михайлович, народний депутат України;

- Биковська Олена Володимирівна, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова;

- Омельяненко Ніна Володимирівна, голова Правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти»;

- Рома Оксана Юріївна, керівник проекту «Сприяння освіті» The LEGO Foundation у рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation (Королівство Данія).

З вітальним словом до педагогів звернувся очільник міста Весельський В.Л., який зазначив, що суспільство все більше усвідомлює значення освіти як головного чинника розвитку країни, а освічені люди є основним багатством і перспективою держави. Спільні ж кроки органів місцевого самоврядування, виконавчої влади та закладів освіти міста спрямовані на головне – підвищення якості освіти та її доступність для кожної дитини. Міський голова нагородив керівників закладів освіти за підсумками підготовки до нового 2018-2019 навчального року.

Робота форуму продовжилася виступом начальника управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради Ващук Т.В. «Топ-подій в освіті міста у 2018 році», у якому було підбито підсумки минулого навчального року та окреслено напрямки роботи у новому 2018-2019 навчальному році. Також Тетяна Володимирівна вручила диплом управління освіти і науки Новоград-Волинської міської ради та сертифікат на суму 5000 грн за абсолютну перемогу у міському огляді-конкурсі «Кращий навчальний кабінет математики» директору ЗОШ № 10 Федорчуку В.Г.

Свої міркування щодо розвитку української освіти в контексті світової висловив народний депутат України Литвин В.М., член Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти. Володимир Михайлович традиційно вручив нагороди Міністерства освіти і науки, Національної академії педагогічних наук України, ЦК профспілки освіти і науки України кращим педагогам міста.

Про особливості методичної роботи йшлося у виступі «Топ пріоритетних завдань інформаційно-методичного центру на 2018-2019 н.р.» Ковальчук Н.С., завідувача ІМЦ.

Актуальні питання інклюзивної освіти висвітлила Борис Н.П., директор КУ «Інклюзивно-ресурсний центр».

Бачення перспектив позашкільної освіти окреслила Биковська О.В., завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Важливі питання дошкільної освіти у своєму виступі підняла голова правління ВГО «Асоціація працівників дошкільної освіти» Омельяненко Н.В.

Креативним був виступ Роми О.Ю., керівника проекту «Сприяння освіті» The LEGO Foundation в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Міністерством освіти і науки України та The LEGO Foundation (Королівство Данія).

Під час завершення роботи модератор форуму Ващук Т.В. запропонувала окреслені питання і пропозиції проаналізувати та узагальнити, подякувала учасникам за активну роботу, побажала присутнім успіхів на шляху реформування галузі освіти міста.

Фото тут

Кiлькiсть переглядiв: 714

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.