Методичні арабески для вчителів зарубіжної літератури і російської мови

15 лютого 2018 року на базі інформаційно-методичного центру управління освіти і науки відбувся захід «Методичні арабески» для вчителів зарубіжної літератури і російської мови ЗЗСО міста, який об’єднав різнопланові майстер-класи педагогів.

На початку зустрічі методист Марченко Н.М. нагадала значення слова «арабески» – це складний орнамент з геометричних фігур і стилізованих рослинних мотивів, куди часом включаються каліграфічні східні написи. Присутнім було запропоновано створити власний унікальний візерунок із педагогічних родзинок – так відбулося заглиблення в тему.

Своїми доробками поділилась Волошина Н.Ю., учитель зарубіжної літератури і російської мови колегіуму, яка презентувала досвід роботи з теми «Використання «палітри відчуттів» на уроках зарубіжної літератури». Учителі з задоволенням апробовували засоби впливу на різні органи відчуттів.

Методист Марченко Н.М. провела практикум «Використання навчальної платформи Prezi в освітньому процесі». Педагоги власноруч опановували новий сервіс, який пропонує чудові можливості для створення різноманітних мультимедійних документів.

Досвід складання та використання на різних етапах уроку зарубіжної літератури кіл Вена представила Шульгіна Н.М., учитель зарубіжної літератури і російської мови СШ № 4.

Атмосфера доброзичливості, взаєморозуміння й творчості під час заходу об’єднала і збагатила педагогів. Високих результатів у своїй діяльності може досягти лише той педагог, який вміє налагодити стосунки з вихованцями, якому притаманні вміння зрозуміти своїх партнерів, спрямувати освітній процес на досягнення педагогічних завдань.

Наталія МАРЧЕНКО, методист інформаційно-методичного центру
Кiлькiсть переглядiв: 465

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.