Семінар-практикум учителів зарубіжної літератури у ЗОШ № 2

12 грудня 2017 року ЗОШ № 2 – «Школа радості для дітей, творчості для вчителів, спокою для батьків» – радо зустрічала учасників міського семінару-практикуму вчителів зарубіжної літератури з теми «Розвиток комунікативних умінь і навичок на уроках зарубіжної літератури».

Роботу семінару розпочала директор школи Гарбовська Л.Г., яка привітала учасників, ознайомила з програмою та побажала плідної роботи. До гостей звернулися учні школи, які у цікавій віршованій формі розповіли про свої досягнення, шкільне життя. Слова про рідну школу та щирі побажання звучали з вуст маленьких її мешканців особливо тепло, радісно, урочисто.

Теоретичний блок семінару розпочала методист інформаційно-методичного центру Марченко Н.М., яка представила інформаційний дайджест «Компетентності учня НУШ», виступ супроводжувався мультимедійною презентацією, що давало змогу учасникам семінару більш аргументовано сприймати почуте, а на завершення дайджесту педагоги пройшли тестування на знання особливостей Нової української школи.

Цікавинкою семінару став літературний коктейль «Новинки сучасної зарубіжної літератури», який презентувала бібліограф центральної міської бібліотеки Швецова О.С. Представники освітянської родини – учасники міського семінару з великим професійним інтересом переглядали новинки, адже саме вчителі зарубіжної літератури пробуджують у своїх вихованцях задатки творчості, вчать їх бачити у звичайному – захоплююче, формують навички організації вибірковості почутого і побаченого.

У практичному блоці семінару був представлений відкритий урок у 8-А класі «Данте Аліг’єрі – «останній поет Середньовіччя й перший поет Нового часу». Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Краснопьорова Р.П. провела урок з використанням інноваційних технологій. Оформлення класу відповідно до теми уроку, різні форми і методи роботи, використання ІКТ – все це сприяло високому рівню засвоєння знань. Жодної втоми не відчули діти та колеги, що побували на уроці у майстра своєї справи Краснопьорової Р.П. Присутні на уроці вчителі відзначили професійність вчителя, виразність читання та зв’язне мовлення дітей.

Розкриття теми семінару проходило і протягом літературної гри-марафону «Казкова криниця світових знань» (педагог-організатор Шльонська С.М., учителі зарубіжної літератури Денисова О.В., Пісоцька Л.В.). До уваги глядачів було представлене захоплююче костюмоване дійство, під час якого команди продемонстрували свої знання літературних казок.

Високий рівень підготовки та проведення семінару педагогами школи засвідчив серйозну копітку роботу, тісну співпрацю з адміністрацією закладу. Учасники семінару залишали ЗОШ № 2 з гарним настроєм, з бажанням працювати та творити.

Наталія МАРЧЕНКО, методист ІМЦ


Кiлькiсть переглядiв: 409

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.